Soli zingt Messiah

Soli Deo Gloria-Hoorn heeft weer een prachtig concert gepland. Op 26 november om 14.30 u. voert het koor in de Oosterkerk in Hoorn Händels oratorium  Messiah uit met als solisten Aliya Akhmadeeva, Merel van Schie, Peter Vos en Frans Fiselier. De begeleiding is in handen van het Nederlands Begeleidingsorkest en dit alles onder leiding van dirigent Marcel Joosen.

Veel mensen kennen het befaamde “Hallelujah”, een koordeel uit dit oratorium dat heel populair is geworden en dat velen zouden kunnen meezingen. Maar de Messiah kent nog zoveel meer mooie koordelen en aria’s.  Luister eens naar de prachtige aria “He shall feed his flock”.

Händel, die aanvankelijk opera’s componeerde, stapte over op het genre oratorium toen de belangstelling voor zijn opera’s  afnam. In 1741 componeerde hij, in nog geen maand, zijn oratorium Messiah.  Het libretto verhaalt van de verkondiging, de geboorte, het lijden en de opstanding van Jezus van Nazareth. Het is een van Händels meest populaire werken geworden en wordt zowel rond Kerst als rond Pasen uitgevoerd.

Het concert op 26 november begint om 14.30 u. De Oosterkerk is open vanaf 13.45 u.  Kaarten zijn te bestellen via de website www.solideogloria-hoorn.nl  en, voor zover nog verkrijgbaar, in de kerk voor aanvang van het concert.
Prijs incl. programmaboekje  € 30. Jeugd tot 18 jaar € 15. Vrije plaatsen.

Let op: er is geen PIN bij de deurverkoop; wel betaling mogelijk à contant of  via het scannen van een betaal-QRcode.

Bezoek, Like & Deel

Deel het nieuws op deze pagina!