Repetities voor de Messiah en Johannes Passion

Messiah van G.F. Händel

(Project)zangers zijn welkom ツ

 

Wij hebben twee mooie projecten:

 

JOHANNES PASSION

Onze medewerking is gevraagd bij een voorstelling over de Johannes Passion op 7 april a.s in Theaterkerk Hemels in Twisk. Soli zingt daarbij koralen en  een aantal koordelen uit dit ontroerende oratorium.

 

Dit is een leuk kort project voor zangers die bekend zijn met dit stuk. We repeteren hiervoor op 7-14-21-28 maart en 4 april in onze  repetitieruimte aan het Dampten 16 in Hoorn.

Wil je meezingen? Neem gauw contact op met Wil Eiting, onze voorzitter via 0646646066

MESSIAH

26 november 2023 presenteren wij de Messiah van Händel, een fantastisch koorwerk met vele bekende ‘hits’. Denk hierbij aan het befaamde Halleluja.

Wij worden daarbij begeleid door een professioneel orkest en solisten.

 

Wij zijn alvast gestart met repeteren, maar je mag zó bij ons aansluiten.

 

Je bent welkom!

 

Wil je meer informatie naar aanleiding van het bovenstaande? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Project Johannes Passion

 

Repetities 7-14-21-28 maart en 4 april
De uitvoering is op 7 april 20:15 uur
in Theaterkerk Hemels,Twisk

 

Soli is uitgenodigd haar medewerking te verlenen aan een tweeluik over Bachs Johannes Passion in de Doopsgezinde kerk De Vermaning en Theaterkerk Hemels in Twisk.

 

Op Witte Donderdag 6 april 2023  geven  dirigent Frans-Aert Burghgraef en musicus René Smit een workshop over de Johannes Passion in De Vermaning in Twisk.  In een tweegesprek leiden deze Twiskers u door de Johannes Passion aan de hand van beeld en audio. Het geeft u een unieke kijk  in deze passie. Het Twisker Koor ondersteunt de workshop live met een aantal koralen.

 

Op Goede Vrijdag 7 april om 20.15 uur is het zover: de uitvoering van de Johannes Passion zelf in  theaterkerk Hemels. De oratoriumvereniging Soli Deo Gloria uit Hoorn staat met 70 koorleden op (en naast) het podium, samen met  Wim Vlaar op piano, Esther Hoek op sopraansax en vertelster Mariëlle van Vliet. Een bijzondere en mooie setting!

 

Soli zal op deze avond de koralen en een aantal andere koordelen uit dit oratorium  uitvoeren.  De repetities hiervoor beginnen op dinsdagavond 7 maart van 20.00-22.00 u. in het gebouw van de Lifebuilders,  Dampten 16 in Hoorn. De volgende vier repetities zijn eveneens op dinsdagavond: zelfde plaats en tijd.

 

Ben je bekend met de muziek van de Johannes Passion en vind je het leuk om mee te zingen?

 

Laat het ons weten via onze voorzitter Wil Eiting

telefoon: 06 4664 6066
email: voorzitter@solideogloria-hoorn.nl

 

De kosten om mee te zingen met dit project mee te doen zijn €30,-

 

Wilt u komen luisteren?

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Theaterkerk Hemels.

25e Kerstmarkt

Trots op onze kerstmarkt!

Als koor kijken we er zeer naar uit: na 2 jaar kunnen we op 10 december a.s.  eindelijk weer onze befaamde kerstmarkt in de Oosterkerk organiseren.

Een kerstmarkt-werkgroep is al weken bezig een selectie te maken van alles wat in de afgelopen 2 jaar is ingebracht als ‘voor de kerstmarkt’. Alleen onbeschadigde en mooie items worden uitgezocht, schoongemaakt en klaargezet om op de vrijdag voor de markt naar de Oosterkerk te worden vervoerd.

Lees meer