Kunst en Cultuurmarkt 4 september

Cultuurweekend Hoorn vindt jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn. Met op zaterdag en zondag de Cultuurproeverij verzorgd door alle culturele instellingen van Hoorn, op zaterdagavond de Hoornse Havenconcerten in de Karperkuil en op zondag 4 september natuurlijk de grote Kunst- en Cultuurmarkt.

Soli  Deo Gloria is uiteraard ook present op deze gezellige Kunst en Cultuurmarkt! Kom ook even kijken, maak een praatje om de sfeer te proeven en te ontdekken dat Soli vol toekomstmuziek zit!

Generale…..

Ik hoorde de lokkende klanken van het orkest al van verre en versnelde m'n pas.

 

De generale.

Nu moet de puzzel tussen koor, solisten en orkest in elkaar vallen. Maanden gerepeteerd, en steeds die onzekerheid van een lockdown: wel of geen Johannes Passion in de Hoornse Oosterkerk?

 

Maar gelukkig, we schuiven stilletjes aan bij het orkest waar onze dirigent al zwierig voor staat te zwaaien.

Koorzang en orkestklank komen prachtig samen. Je voelt je als het ware opgetild en meegevoerd in deze ontroerende passie.

 

Onze maestro kijkt even later tevreden. Kom maar op… we zijn er klaar voor!

 

U bent 14 april 20:00 uur van harte welkom in de Oosterkerk te Hoorn bij Bach’s Johannes Passion, voor de 44e keer uitgevoerd door Hoorns eigen Soli Deo Gloria.

 

𝘿𝙚 𝙠𝙖𝙖𝙧𝙩𝙫𝙚𝙧𝙠𝙤𝙤𝙥 𝙜𝙖𝙖𝙩 𝙧𝙚𝙪𝙯𝙚-𝙧𝙖𝙥, 𝙬𝙖𝙘𝙝𝙩 𝙣𝙪 𝙚𝙘𝙝𝙩 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙡𝙖𝙣𝙜𝙚𝙧 𝙢𝙚𝙚𝙧!

Bestel hier

 

Frisse start op nieuwe locatie

Dinsdag 25 januari beginnen we met frisse moed op onze nieuwe repetitie locatie, te weten Dampten 16 in Hoorn.

 

We pakken de draad weer op en gaan op volle kracht aan de slag met de voorbereidingen van de Johannes Passion, die we op Witte Donderdag
14 april 2022 hopen uit te voeren.

 

U bent bij deze alvast van harte uitgenodigd!

We keken er zo naar uit. Wat hadden we er weer zin in. Er was al weer zoveel werk verzet door vele vrijwilligers....

 

Maar helaas ook dit jaar géén sfeervolle Soli Deo Gloria Kerstmarkt in de  Oosterkerk als opmaat naar de kerst.

 

Onze kerstmarkt is altijd heel gezellig. En heel druk!

Hoe dit corona-proof te organiseren, met de nog steeds oplopende besmettingsgraad?

 

We willen geen concessies doen aan ons bewezen kerstmarkt-concept.  We willen  een kerstmarkt waar we ongedwongen kunnen snuffelen bij de vele kerstspullen en mooie boeken. Ons vergapen aan de prachtige serviezen en blinkende glaswerk. Een lekker stuk taart of een goed gevulde kom soep willen nuttigen.  Kunnen genieten van de klanken uit het orgel.  Elkaar kunnen ontmoeten. Dat is de kracht van deze kerstmarkt.

 

Dat kunnen we nu, met deze omstandigheden, niet voor u organiseren. We hadden het heel graag gedaan. We hopen van heler harte dat we u volgend jaar op de kerstmarkt mogen begroeten. Tot dan:  blijf gezond

 

….. en Soli zong weer!

Met mijn hoofd vol indrukken liep ik neuriënd naar huis. De muziek klonk nog na in mijn oren. Het was een heerlijk concert geweest. Ik ben weer een mooie ervaring rijker en voel me een bevoorrecht mens.

 

‘Soli zingt weer!’ stond er in uitbundige letters op het programmaboekje. We waren dan ook erg blij dat we ons voor het eerst sinds november 2019 weer konden laten horen en dat u er gewoon bij aanwezig kon zijn. Daar hadden we met ons allen enorm naar uitgekeken.

 

Sinds eind augustus mogen we als koor weer zonder beperkingen met elkaar zingen en elkaar ontmoeten. We repeteren nu iedere dinsdagavond in de mooie ruime Oosterkerk, met zijn prachtige akoestiek. Deze Oosterkerk waar we ons zo thuis voelen en waar we ook altijd al onze concerten gaven.

 

Voor dit concert hadden we een gevarieerd programma ingestudeerd met werken van Bach, Haydn, Mozart, Mendelsohn en Fauré. Onze dirigent Marcel Joosen verzorgde het afgelopen jaar iedere week enthousiast online repetities, en dit programma hebben we het afgelopen jaar vooral thuis achter onze computer moeten instuderen. Die periode ligt al weer even achter ons en gelukkig hebben we de laatste maanden voldoende tijd gekregen om onze oude vorm terug te vinden en de muziek samen in kunnen studeren.

 

Het concert werd gecompleteerd door het optreden van sopraan Aliya Akhmadeeva, die ons in vervoering bracht met het lieflijke lied ‘Iris’ van Daniel Wolf, waarin de liefde voor deze dame intens werd bezongen.

Een ieder zat op het puntje van de stoel toen zij Pablo Luna’s  ‘De España vengo’, een deel uit de Zarzuela El niño judío, vol vuur voor ons zong, meesterlijk begeleid op de vleugel door onze pianist en repetitor Alexander Koeznetsov. Het was weer fijn met haar samen te mogen zingen.

 

Het publiek heeft genoten en wij hebben minstens zó genoten.

 

Het was een heerlijke muzikale middag, afgelopen zondagmiddag. Het werd een prachtige ontmoeting tussen koor en publiek. Dat smaakt naar meer…..!

Nieuw virus?

Bent u toevallig naar de Cultuurmarkt in Hoorn geweest afgelopen zondag? Dan bestaat de kans dat u bent aangestoken met het nieuwe Soli-virus. Wat is dat nu weer, hoor ik u denken? Dat kan ik u vertellen, lees maar.

 

Het was een zonovergoten dag, die zondag 5 september. Velen trokken er een dagje lekker op uit, lekker fietsen of heerlijk wandelen. Zo kwamen er ook vele belangstellenden naar de kunst en cultuurmarkt in Hoorn. Hier presenteerden zich vele verenigingen, kunstenaars en artistieke mensen, na  -wat leek- een lange winterslaap. Eindelijk kon iedereen weer aan het publiek laten zien en horen wat zij het liefste doen.

 

Nu wil het geval dat ook ons koor een vrolijke stand op deze markt had. Want ook wij willen graag laten weten dat we 'er nog zijn'. Natuurlijk zijn we er nog!

Onze koorleden flyerden er op los en hadden aanstekelijke gesprekken met allerlei mensen. Aanstekelijk, want deze leden waren wèl dragers met het zeer besmettelijke Soli-virus. Dit virus heeft zich dan ook verspreid en een aantal mensen aangestoken. Dat zagen we gisteravond bij de repetitie: nieuwe gezichten, duidelijk aangestoken door dit virus.

 

Wilt u weten of u ook besmet bent geraakt? De redelijk onschuldige klachten zijn o.m. de drang om te gaan zingen bij dit mooie koor, dat graag klassieke werken zingt. De enige remedie is jezelf aanmelden als koorlid.

 

Ook besmet geraakt? Wij helpen graag met de genezing. Neem snel contact met ons op en kom erbij!

 

Bent u  niet besmet, maar wilt u toch graag bij ons komen zingen, neem ook dan contact met ons op!

Wij verwelkomen stemmen in alle zanggroepen!