….. en Soli zong weer!

Met mijn hoofd vol indrukken liep ik neuriënd naar huis. De muziek klonk nog na in mijn oren. Het was een heerlijk concert geweest. Ik ben weer een mooie ervaring rijker en voel me een bevoorrecht mens.

 

‘Soli zingt weer!’ stond er in uitbundige letters op het programmaboekje. We waren dan ook erg blij dat we ons voor het eerst sinds november 2019 weer konden laten horen en dat u er gewoon bij aanwezig kon zijn. Daar hadden we met ons allen enorm naar uitgekeken.

Sinds eind augustus mogen we als koor weer zonder beperkingen met elkaar zingen en elkaar ontmoeten. We repeteren nu iedere dinsdagavond in de mooie ruime Oosterkerk, met zijn prachtige akoestiek. Deze Oosterkerk waar we ons zo thuis voelen en waar we ook altijd al onze concerten gaven.

 

Voor dit concert hadden we een gevarieerd programma ingestudeerd met werken van Bach, Haydn, Mozart, Mendelsohn en Fauré. Onze dirigent Marcel Joosen verzorgde het afgelopen jaar iedere week enthousiast online repetities, en dit programma hebben we het afgelopen jaar vooral thuis achter onze computer moeten instuderen. Die periode ligt al weer even achter ons en gelukkig hebben we de laatste maanden voldoende tijd gekregen om onze oude vorm terug te vinden en de muziek samen in kunnen studeren.

 

Het concert werd gecompleteerd door het optreden van sopraan Aliya Akhmadeeva, die ons in vervoering bracht met het lieflijke lied ‘Iris’ van Daniel Wolf, waarin de liefde voor deze dame intens werd bezongen.

Een ieder zat op het puntje van de stoel toen zij Pablo Luna’s  ‘De España vengo’, een deel uit de Zarzuela El niño judío, vol vuur voor ons zong, meesterlijk begeleid op de vleugel door onze pianist en repetitor Alexander Koeznetsov. Het was weer fijn met haar samen te mogen zingen.

 

Het publiek heeft genoten en wij hebben minstens zó genoten.

 

Het was een heerlijke muzikale middag, afgelopen zondagmiddag. Het werd een prachtige ontmoeting tussen koor en publiek. Dat smaakt naar meer…..!

Bezoek, Like & Deel

Deel het nieuws op deze pagina!