Directie

Marcel Joosen

Marcel Joosen

Foto Marc Dorleijn

Marcel Joosen studeerde in 1983 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor koordirectie met het diploma uitvoerend musicus en het bijbehorende praktijkdiploma orkestdirectie. Een jaar eerder was hij afgestudeerd voor het hoofdvak piano. Sedertdien is Marcel Joosen werkzaam bij de FluXus centrum voor de kunsten Zaandam, afdeling muziek, als docent piano.

Daarnaast dirigeert hij diverse koren: Toonkunstkoor Alkmaar, het Pauluskoor te Amstelveen, C.O.V. Soli Deo Gloria te Hoorn en C.O.V. Stem en Snaren te Enkhuizen. De lijst met uitgevoerde werken onder zijn leiding bevat zowel bekende als onbekende werken. In de eerste categorie zijn onder andere te noemen oratoria van G.F. Händel en F.J. Haydn, diverse cantates en ook het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach, missen van W.A. Mozart en F. Schubert. Anderzijds zijn te noemen een mis van J.N. Hummel, A Child of our time van M. Tippet en werken van J. Rutter (Requiem en Magnificat).

Naast het "gebruikelijke oratoriumwerk" verleende hij ook zijn medewerking aan bijzondere projecten. Zo dirigeerde hij in 1998 en 2001 in Amstelveen zogenaamde Scratchconcerten van Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Haydn met 400 zangers. Eveneens dirigeerde hij Die Schöpfung in Praag bij een concertreis van C.O.V. IJmuiden en concerteerde hij in Hongarije onder andere met cantate 33 van J.S. Bach.

Alexander Koeznetsov

 Alexander Koeznetsov

Foto Marc Dorleijn

Alexander Koeznetsov werd in 1950 geboren in Astrakan (Rusland). In 1970 deed hij eindexamen aan het muziekcollege van Astrakan en ging daarna naar het conservatorium in Kiev. Na het beëindigen van zijn opleiding aan het conservatorium (1975) werkte hij tot 1980 bij het Opera- en Ballettheater van Novosibirsk als begeleider en co-repetitor van zangers. Vanaf 1979 was hij vakdocent piano en hoofd van de afdeling begeleiding en kamermuziek bij het muziekcollege van Novosibirsk. Verder doceerde hij in de jaren 1990-1992 methodiek op het conservatorium van Novosibirsk en was hij begeleider van violisten en cellisten op de speciale school voor begaafde kinderen in dezelfde plaats. Daarnaast trad hij met verschillende vocalisten en instrumentalisten op in onder meer St. Petersburg en Moskou.

Sinds hij in 1995 in Nederland kwam wonen, verleende hij zijn medewerking aan diverse operaproducties o.a. van de Nederlandse Opera, de Nationale Reisopera, Opera Minora en Opera Spanga. Verder begeleidde hij masterclasses van Cora Canne Meijer, Willard White en Galina Vishnevskaja. Hij werkte tussen 1995 en 2004 als co-repetitor bij het Rotterdams Conservatorium. Momenteel houdt hij zich bezig met het coachen van zangers en het begeleiden van koren en solisten. Vanaf 2007 is hij pianist en repetitor bij Thalia Opera & Operette Amsterdam en sedert 2008 tevens dirigent.