Directie

Marcel Joosen

Marcel Joosen

Foto Marc Dorleijn

 

Marcel Joosen studeerde in 1983 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor koordirectie met het diploma uitvoerend musicus en het bijbehorende praktijkdiploma orkestdirectie. Een jaar eerder was hij afgestudeerd voor het hoofdvak piano. Sedertdien is Marcel Joosen werkzaam bij de FluXus centrum voor de kunsten Zaandam, afdeling muziek, als docent piano.

Daarnaast dirigeert hij diverse koren: Toonkunstkoor Alkmaar, het Pauluskoor te Amstelveen, O.V. Soli Deo Gloria te Hoorn en C.O.V. Stem en Snaren te Enkhuizen. De lijst met uitgevoerde werken onder zijn leiding bevat zowel bekende als onbekende werken. In de eerste categorie zijn onder andere te noemen oratoria van G.F. Händel en F.J. Haydn, diverse cantates en ook het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach, missen van W.A. Mozart en F. Schubert. Anderzijds zijn te noemen een mis van J.N. Hummel, A Child of our time van M. Tippet en werken van J. Rutter (Requiem en Magnificat).

Naast het "gebruikelijke oratoriumwerk" verleende hij ook zijn medewerking aan bijzondere projecten. Zo dirigeerde hij in 1998 en 2001 in Amstelveen zogenaamde Scratchconcerten van Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Haydn met 400 zangers. Eveneens dirigeerde hij Die Schöpfung in Praag bij een concertreis van C.O.V. IJmuiden en concerteerde hij in Hongarije onder andere met cantate 33 van J.S. Bach.


 

 

Margo van Langen-Hoebe is organist en begeleider en repetitor van koren. Zij komt uit een zeer muzikale familie in Spierdijk. Op zestienjarige leeftijd nam zij voor het eerst plaats achter het kerkorgel in Spanbroek. Marg is als kerkorganist ruim vijftig jaar verbonden aan de Bonifatiuskerk te Spanbroek.

Meer dan vijftig jaar begeleidt ze dames- en herenkoren muzikaal, de laatste tien jaar is ze ook dirigent. Sinds november 2022 is Marg pianist en repetitor van Soli Deo Gloria.